A H1N1 vedooltas mellekhatasai

Posted: január 14, 2010 in Uncategorized
Címke: , ,

Magyarországon félmillió védőoltást adtak be eddig az orvosok, 38 esetben lépett fel valamilyen mellékhatás, ebből 15 esetben lehet összefüggés a tünet és az oltás között.

A jelentések többsége oltás utáni lázról, felkar- és izomfájdalomról, illetve elesettségről, zavarodottságról szólt. Ezek közül 15 esetnél lehetséges összefüggés az oltás és a mellékhatás között. (index.hu/hirado.hu)

Dr. Mercola véleménye szerint a gyógyszergyártók igencsak jól járnak a média hisztériakeltésével. Az oltás okozta károsodásért pedig senki sem vonható felelősségre. Ne engedje, ha egy orvos azt akarja bebeszélni magának, hogy az oltás beadása után érzett egészségügyi probléma fellépése csupán véletlen egybeesés!
Nap mint nap hallani a médiában a H1N1 influenza veszélyeiről. Ám a betegség lefolyása legtöbb esetben enyhe, és eddig nem következett be a rettegett mutáció sem
.

Emellett a vírus elleni oltást ajánlják mindenkinek, pedig a vakcinát nem tesztelték a megfelelő módon. Nincs elég információ a készítmény megbízhatóságáról.

Dr. Mercola szerint a jó hír az, hogy egyre több ember figyel fel a vakcina veszélyeire, és fontolja meg az oltás beadatását.

Egy újabb kérdőív alapján kiderült, hogy az amerikai szülők kétharmada nem fogja megengedni, hogy gyermekének beadják a vakcinát.

A vakcinával és az oltással kapcsolatban a következőkben olvashat pár jó tanácsot:
•    Ha nem orvosnál oltatja be magát, nagyobb veszélynek van kitéve!
Mindig forduljon orvoshoz, ha be szeretné oltatni magát! Ne távozzon azonnal a vakcina beadása után, mert ha hirtelen allergiás reakciója jelentkezik, segítség hiányában akár meg is halhat!
•    Ha beoltatja magát, és komplikációi lesznek, azonnal jelentse!
Nemcsak saját egészsége, de mások életének megmentése érdekében is fontos, hogy jelentse orvosának, ha súlyos mellékhatásokat tapasztal az oltás beadása után!
•    Ne higgye el, hogy véletlenről van szó, ha a vakcinának mellékhatásai jelentkeznek!
•    Nincsen semmilyen bizonyítéka, hogy 3-4 influenza elleni oltást is megkaphatna egy szezonban!

Optimista becslések szerint Magyaroszágon kétmillió ember kapja majd el a H1N1-et. Ha szintén optimista becslések szerint közülük csupán az egy ezrelékük hal meg, akkor is kétezer áldozattal kell számolnunk.

H1N1 a tüdőt támadja meg, a betegek lélegeztetőgépre szorulnak, különben meghalnak. Közel nincs annyi gép az országban, amennyire ekkor szükség lenne. Az áldozatok nem az idősek vagy a legyengültek közül kerülnek ki, hanem a fiatal korosztályból vagy a középgenerációból.

Egy spanyolnáthán már túl van a világ, több áldozatot követelt, mint az első világháború, legkevesebb húszmillióan haltak meg miatta. De akkor a kórokozót azonosítani sem tudták, nemhogy védőoltást készítettek volna ellene.

Kételye ne legyen senkinek: ha a H1N1-nek nem lesz annyi áldozata, mint a spanyol náthának, azt kizárólag a védőoltásnak köszönhetjük. Aki erről önként lemond, az nem törődik önmagával és a családjával.

Hozzászólások
  1. nyald a seggem szerint:

    baromasag.koszike.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s