A legosibb szexualis segedeszkoz

Posted: október 25, 2010 in Uncategorized
Címke: , , , , , , , , , , , ,

Egy német barlangban különös leletre bukkantak a régészek. A közel 30 ezer éves faragott és csiszolt kőszobor egyike az eddig ismert legrégebbi férfiszexualitás-szimbólumoknak. A szakemberek feltételezik, hogy a szóban forgó tárgy szexuális segédeszközként is szolgált.

A legősibb szexuális segédeszköz

A képen látható 20 centiméter hosszú, 3 centiméter átmérőjű kőtárgyat a régészek az Ulm melletti Hohle Fels Barlangban találták. Korát 28 ezer évre becsülik. Az ősi „szerszám” 14 apró darabból lett rekonstruálva. Valósághű mérete és kialakítása miatt a tudósok feltételezik, hogy jégkorszakbeli elődeink szexuális segédeszköz gyanánt is használták.

Egy, a BBC által megszólaltatott német egyetemi professzor szerint a szimbolikus férfi hímvessző ennél nem kevésbé hasznos célt is szolgált: tűz pattintására is alkalmas volt. Erre engednek következtetni a felületi sérülések és csorbulások.

A tübingeni egyetem kutatócsoportja korábban már megtalált 13 részt a leletből, de csak a mostani 14.-kel voltak képesek kirakni a puzzle-t. Hogy aztán minden kétséget kizárólag megállapítsák, hogy egy ősi kőfalloszt találtak. Félreérthetetlenül erre utal a finom kialakított forma, a gondos fényezés és az egyik végén található gyűrűszerű kiképzések.

Hohle Fels amúgy az egyik legfigyelemreméltóbb ásatás Közép-Európában, ahonnan már eddig is több ezer értékes ősi lelet került elő. Ilyen például egy 30 ezer éves, mamutcsontból kifaragott repülő figura, amiről úgy gondolják, a legrégebbi ismert madárábrázolás.

A legősibb szexuális segédeszköz

Habár Franciaországban és Marokkóban találtak már ilyen korú, sőt valamivel idősebb fallikus szimbólumnak számító kőtárgyakat, az ebből az időszakból származó férfi szexualitást ábrázoló szimbólumok nagyon-nagyon ritkák. Ami annál is érdekesebb, mert a nő nemi szervek megörökítése közel sem volt ennyire szokatlan, ahogy azt több lelet is bizonyítja. Legismertebb közülük a 30 ezer éves úgynevezett Willendorfi Vénusz (képünkön).

A Hohle Fels Barlangban talált fallosz amúgy egy Blaubeuren nevű város őstörténeti múzeumában lesz kiállítva a nagyközönségnek. (A BBC News science nyomán)Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s