Guiness Rekordok innen-onnan

Posted: február 28, 2011 in Uncategorized
Címke: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Különleges kislány fotója járja be a nagyvilágot. A burmai szép arcú gyermek ugyanis igen fura adottságokkal látta meg a napvilágot.

A 2009 novemberében született kislány kezein 12, lábain pedig 14 ujjal született, és édesanyja Phyo Min Min Soe hallan sem akar az operációról. Valószínűleg azért, mert elszántan küzd azért, hogy gyermeke bekerüljön a Guiness-rekordok könyvébe.

 

Habár a kor nincs megerősítve, mégis szerintem elképzelhető. A Szumátra szigetén élő Katemi elmondása alapján, egy Jáván lévő kis faluban született 1865-ben. Ezt több szomszédja tagadta, de ami külön vicces, hogy a hozzátartozói is… Azonban az idős hölgy 98 éves húga valamint 70 éves fogadott lánya, és még jópáran megerősítették a születés időpontját. A végén minden jól végződött, és Katemi kora hivatalosan is elfogadva, ezzel talán a Guiness rekordok közé és “beélte” magát. Egyébként a világ legidősebb embereinek korát hitelesítő Gerontológiai Vizsgálati Központ adatai szerint a legöregebb ma élő ember egy 114 éves francia hölgy, Eugenie Blanchard.

 

A világ legöregebb birkája, Lucy. A Guinness Rekordok Könyvébe is bejegyzett 23 éves, 6 hónapos és 28 napos anyajuh 2009. november 24-én elhalálozott.

 

Különlegesen hosszú fülszőrzete tett rekorderré egy indiai férfit.

Az észak-indiai Kanpurban élő Radhakant Badzspaj először 2003-ban került a Guiness Rekordok könyvébe, amikor 13,2 centiméteres fülszőrével 3 centit rávert az addigi rekorderre, egy ugyancsak indiai férfira. Badzspaj azonban tovább növesztette büszkeségét, ezúttal 25 centisre.

A szőrt különleges samponnal mossa, nem hord gyűrűt és nyakláncot sem, nehogy kárt tegyen benne. Hiába azonban a rekord, ő nem teljesen elégedett.

 

Egy 6.4 kg-os, 55 cm-es csecsemő jött a világra Mexikóban. A Super Toño-nak becézett baba még magára szedett 20 dkg-ot az első három napban. A mamája 23 éves és valószínűleg cukorbeteg, 7 éve egy 5 kg-os gyermeknek adott életet.

A Guinness Rekordok Könyve szerint a valaha született legnehezebb baba 10.2 kg-os volt és 1955-ben Olaszországban Carmelina Fedele hozta a világra.

 

Huszonhat év után először mostott hajat egy kínai férfi. A művelethez három csomag mosóport használt fel az a tizenkét ember, akinek végül sikerült megtisztítania az öreg csapzott haját.

A nyolcvanéves férfi csaknem két méter hosszú hajának és másfél méteres szakállának a sampon nem sokat használt, ezért családtagjai úgy döntöttek, megpróbálkoznak a mosóporral is.

Végül tizenkét ember segítségével és három családi csomagnyi mosópor felhasználásával öt óra alatt sikerült megtisztítani az öreg elhanyagolt hajkoronáját.

A hegyvidéki kis falu, Csongking lakói azt tervezik, jelentik a Guiness rekordok könyvének a történteket.

 

170 centiméteres mellbőségével hivatalosan is Norma a világ legnagyobb mellű nője. Ezt a rekordot a Guiness Rekordok könyve is hitelesítette.

 

Egy száznégy éves japán férfi és százhárom éves felesége elhatározták, hogy kérelmezni fogják, őket regisztrálják a világ legidősebb házaspárjaként a Guinness Rekordok könyvében. A döntés azt követően született meg bennük, hogy tudomást szereztek arról, hogy az általuk áhított címet egy amerikai párnak adták, akiknek az összéletkora (205 év) két évvel kevesebb az övéknél. Egy velük készített televíziós riport során elmondták, hogy a hosszú élet titka a folytonos remény. „Az embernek tele kell lennie reménnyel. Akarni kell élni. A legjobban azt szeretjük a feleségemmel, ha sok időt tudunk eltölteni együtt” – nyilatkozta a férj. A házaspárnak három gyermeke, öt unokája és hat dédunokája van.

 

Edward “Nino” Hernández a Guinness Rekordok Könyvét tartja a kezében Bogotában. A 24 éves “Nino” (Kölyök), aki édesanyja beszámolója szerint 2 éves kora óta nem nőtt, 70 cm-nél is alacsonyabb, 27 hüvelyknyi test”magasságával” a világcsúcstartó.

 

A brit Anne Woods 27-szeres rútság-versenygyőztes, de a leghíresebb rekordokat jegyző könyv még nem ismerte el a világ legcsúnyábbjának, ám a legutóbbi szeptemberben tartott verseny cumbriai vásáron is megőrizte címét, ami után a Guinness Rekordok könyve is bejegyezte a nyugdíjas asszonyt, mint a világ legcsúnyább nőjét. A késedelmet ugyan neheztelte az idős hölgy, mivel a csúfságverseny férfi bajnoka mindössze 11-szer nyert, de ő hamarabb bekerült a rekordok könyvébe, viszont most a hölgynek is valóra válhatott 27 éves álma, amit a testvéreinek köszönhet, ugyanis ők nevezték az első versenyre.

 

Az öt éves román Giuliano Stroe a világ legerősebb gyereke, aki bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is, miután elvégzett egy nagyon nehéz fizikai gyakorlatot.

 

Autóbalesetben elvesztette körmeit az az amerikai asszony, aki a világrekordot tartotta a leghosszabb köröm kategóriában.A Salt Lake Tribune beszámolója szerint 1979 óta növesztette körmeit a most 67 éves Lee Redmond, aki a Guinness Rekordok Könyve szerint nagyjából 84 centiméter hosszú körmökkel rendelkezett.

 

Francisco Domingo Joaquim kapta a “világ legnagyobb szája” címet, ezzel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

 

Amikor 2000-ben először bekerült a Guinness Rekordok könyvébe ez a “versenyszám”, akkor Elaine Davidson 462 piercinggel kápráztatta el a közönséget, amelyből 192 az arcán volt. Most kilenc évvel később ennek már majdnem tizenháromszorosával rendelkezik.

 

Ezek a világ legkisebb macikái közül valók.  A nagyobb 6 mm, a kicsi 3,5 mm.Ezek a m,ini macik akik bekerultek a Guinness Rekordok Konyvebe.

 

A 105,4 láb, azaz 32,13 méter hosszú csillogó buborékkal egy minnesotai kollégája 2005-ben felfújt rekordját adta át a múltnak. Samsam Bubbleman most arra vár, hogy a Guinness rekordok könyve hivatalosan is elismerje a világcsúcsot.

A 37 éves brit férfi profi eregető: abból él, hogy celebeknek szappanbuborékokat fúj rendezvényeiken. (Ide jutott a világ, a celebek buborékos kiszolgálása munkakörnek számít…)

Samsam Bubbleman 20 év alatt kikísérletezett titkos receptjének köszönheti sikereit.

 

Be került a Guinness Rekordok Könyvébe ez a gyémánttal borított Le Million “Piece Unique telefon, 1.000.000 eurós árával, mint a világ legdrágább mobiltelefonja.

 

Óriási tyúktojást tojt egy tyúk Pakson. A kétszáz grammos tojás magassága 8,7 centiméter, szélessége 6,25 centiméter. Somogyi Géza, a tyúk tulajdonosa bízik benne, hogy a baromfi teljesítménye talán bekerül a Guinness Rekordok Könyvébe.

 

A vaddisznó 2,8 méter hosszú volt és 477 kilót nyomott. A nyaka 1,88 m átmérőjű volt. Ilyen méretekkel biztosított a helye a Guiness Rekordok Könyvében. Hogy mi okozhatta, hogy ekkorára nőtt a vaddisznó? Egyes feltételezések szerint kereszteződhetett egy vaddisznó és egy házi sertés. (bumm/ AP Photo/Melynne Stone) Alabama erdei nem kisebb csodát, mint egy 477 kilós vaddisznót rejtettek. A 11 éves Jamison Stone és apja valószínűleg remélni sem merte, hogy ilyen szerencsés vadászat vár rájuk.

Az erdőben egyszer csak ott termett előttük a hatalmas állat. A fiú nem teketóriázott, nyolcszor lőtt rá Smith & Wesson revolverével az állatra, ám az nem pusztult el nyomban, három órával később érte el a halál.

 

 

Hozzászólások
  1. Molnár Márta szerint:

    Hú azok a körmök!!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s